Seminerin Konusu
Bilgisayarınızda gördüğünüz stok mevcutları ile fiziksel sayımlarınız her seferinde farklı çıkıyor ise ?veya ERP/MRP çalışması içinde iseniz veya doğruyu söyleyen maliyet rakkamları peşinde koşuyorsanız ?stoklarınızın kayıt doğruluğu? için büyük bir adım atmalısınız ?
Bilgisayarınızın gösterdiği stok mevcutları ile gerçek birbirinden farklı olduğunda bir dizi problem yaşarsınız. Halbuki dünya ölçeğinde, kurumsal bir şirket olmanız için doğruluk oranınızın en az % 95 olması gereklidir (100 farklı kalemden sadece 5 tanesinin sayım ile kayıt miktarlarının farklı olma durumu). Bu seminerde şirketinizin stok kayıtlarının 90 gün veya daha kısa bir sürede % 95 doğruluk seviyesine nasıl ulaştırabileceğinizi, bu seviyeyi farklı Sayım Yöntemleri ile nasıl devam ettirebileceğinizi öğreneceksiniz.
Seminer İçeriği
Stok Kayıt Doğruluğu Nedir, Nasıl Ölçülür
Kayıt Doğruluğu İçin 3 Aşamalı Yaklaşım
I . Dizayn ve Hazırlık Aşaması
Stok Kodlama Örnekleri
Depo İşlemleri, İş Akış Analizi
Başlangıç Noktasının Tespiti
II . Açılış Kayıtlarının Elde Edilmesi, Sayım Yöntemleri
Hangi sayım yöntemlerini kullanarak başlayabiliriz ?
III . Cycle Counting (Periyodik Kısmi Sayım)
4 Örnekleme Yöntemi,
Tekrarlama Frekansı,
Hataların Bulunması
Şirketinizde CYCLE COUNTING çalışmasını nasıl başlatabilirsiniz ?
Örnek proje planı
Bu seminere niçin katılmalısınız
ERP ve Tedarik Zinciri çalışmalarının tam ortasında yer alan ?Stok Sisteminiz? hatalı sonuçlar ürettiğinde ERP, Tedarik Zinciri veya MRP çalışmalarınız ağır darbe alır ve tedarik zinciri içinde zayıf halka durumuna düşersiniz.Tedarik zinciri içinde zayıf halka olmak ise iş kaybı, daha fazla taviz, müşteri kaybı gibi ciddi sonuçlar doğurabilir.
Bunun alternatifi ise sağlıklı bir stok sistemine sahip olmak; bu sayede bedeli yüksek problemlere en baştan engel olmaktır.
Kimler Katılmalı
Depo, Üretim ve Sevkiyat Bölümü Çalışanları, Lojistik ve Satınalma Yöneticileri,
ERP/MRP Uygulama Grup Üyeleri, Yalın Üretim Takımı Üyeleri,
Maliyet Muhasebesi ve Bilgi İşlem Sorumluları.
SEMİNERE KATILIM
Katılmak isteyen firmaların aşağıdaki katılım formunu doldurup katılım bedelinin yatırıldığına dair banka dekontu ile birlikte en geç 30 Mart 2010 tarihi saat 12:00?a kadar GESİAD(tan Ahmet AY?a) (Faks:0 262 643 77 31) (Tel: 0 262 641 16 87) (mail: egitim@gesiad.com.tr) iletmeleri gerekmektedir.
NOT: Banka Dekontunun Açıklama Bölümüne Firma İsmi ve Eğitimin İsmi yazılması gerekmektedir.(Kontenjan Sınırlıdır)
KATILIM FORMU
KATILIMCININ:
AdıSoyadı :
Firma Ünvanı (Tamolarak) :
Adresi :
V.Dairesi&Numarası :
E-Mail :
Telefon &Faks & GSM :